100% udio bučinih sjemenki
 

Proizvodnja

Za proizvodnju ulja Aurora koriste se najkvalitetnije koštice buče golice koje smo uzgojili na vlasitim oranicama. Proces dobivanja ulja hladnim prešanjem je dosta spor, ali i kvalitetan. Bučino ulje Aurora se proizvodi na temperaturi nižoj od 50 °C pri čemu se bučine koštice ne prže i ne kuhaju, već se iz njih samo istiskuje ulje, što znači da su svi vitamini i minerali koje sadrže bučine koštice ostali sačuvani. Zato hladno prešano bučino ulje Aurora ima blagi okus i miris po bučinoj koštici. Na jednu stranu preše izlazi ulje, a na drugu stranu izlazi iscijeđena masa koštica iz koje proizvodimo aromatično i ukusno bučino brašno. Ulje se nakon prešanja filtrira i taloži, a zatim se puni u boce od 0,25 l i 0,5 l. Bučino ulje Aurora uvijek je svježe jer se proizvodi u malim količinama ili po narudžbi.

Ulje Aurora proizvod je vrhunske kvalitete dobiven prirodnim putem isključivo iz bučinih koštica, 100% je čisto i koncentrirano, te ne sadrži nikakve primjese. Da se radi o hladno prešanom bučinom ulju potvrđuje Certifikat PBF Centra za kontrolu namirnica.

Budući da je potrebno puno više bučinih koštica kako bi se proizvela 1 litra hladno prešanog bučinog ulja, cijena takvog proizvoda je veća od cijene ulja koja su dobivena toplim postupkom prešanja.

 

 
 

Dizajn: ColorUnit | Programsko rješenje: ČuBraD